Terug naar het overzicht

Feestelijke livegang website gezinswijzer Drechterland

We zijn ontzettend blij en trots dat de gezinswijzer Drechterland nu voor iedereen beschikbaar is. Op dinsdag 8 maart 2022 was de livegang van de website in het bijzijn van alle betrokkenen die hebben meegeholpen aan de ontwikkeling ervan. Wethouder Simone Visser-Botman heeft de gezinswijzerdrechterland.nl officieel geopend.

Gezinswijzer Drechterland biedt informatie over kinderwens, zwangerschap, partner- en ouderschap, opvoeding, stressfactoren, relatieproblemen, scheiden en samengestelde gezinnen. De website is bedoeld om vroegtijdig hulp te bieden aan toekomstige ouders en aan het onderhouden van een gezonde relatie tussen ouders en hun kind(eren).

Doelstelling

Team inzet heeft de website ontwikkeld in samenwerking met GGD Hollands Noorden, Geboortezorg Om de Noord, de Ouder Kind Adviseurs, Algemeen Maatschappelijk Werk Drechterland en Schoolmaatschappelijk Werk. Ons doel is dat inwoners niet onnodig lang op het internet hoeven te zoeken en dat ze in een paar klikken naar een passend antwoord worden geleid. Ook willen we inwoners helpen door het plaatsen van actuele informatie en het onder de aandacht brengen van interessante activiteiten.

We hopen dat veel inwoners de website gaan bezoeken en dat de organisaties binnen Drechterland de website omarmen en gebruiken in hun contacten met inwoners.