Samengesteld gezin

Uit cijfers van het CBS blijkt dat in 2017 ruim 500.000 kinderen jonger dan 18 jaar minstens één stiefouder, -broer of -zus of halfbroer of -zus hadden. In 2020 was dit aantal toegenomen met nog eens 180.000 kinderen.

Ook in Drechterland hebben veel kinderen te maken met een situatie waarin ze tijdelijk of langere tijd in een samengesteld gezin leven.

Algemeen Maatschappelijk Werk Drechterland

Logo AMW

Heb je psychosociale, materiële en/of relationele hulpvragen en problematieken? Wij helpen je graag. Samen gaan we op zoek naar de kern van uw hulpvraag en stippelen we een plan uit om jouw probleem te verzachten of op te lossen. Aan onze hulpverlening zijn geen kosten verbonden.

Ouder Kind Adviseurs

De Ouder Kind Adviseurs in gemeente Drechterland zijn er voor vragen of zorgen over opgroeien en opvoeden. Ze bieden advies én hulp en laten niet los tot geregeld is wat nodig is voor je kind.

De Ouder Kind Adviseurs zijn er voor álle ouders, kinderen, pedagogisch medewerkers en leerkrachten. Ze zijn snel en goed bereikbaar, want zij bezoeken elke kinderopvang, peuter- én basisschool in de gemeente Drechterland. Ze zijn toegankelijk en informatief, want zij organiseren de aanschuiftafels.

GGD Hollands Noorden

Logo GGD Hollands Noorden

GGD Hollands Noorden is dé partner op het gebied van gezond en veilig leven. Ze staan voor preventie en het op tijd signaleren van gezondheidsproblemen bij inwoners van Noord-Holland-Noord. Hiermee valt grote gezondheidswinst te behalen.

Door nauwe samenwerking met gemeenten, ketenpartners en inwoners en proactief en innovatief te werken bouwen we gezamenlijk aan een gezonde en veilige toekomst.