Terug naar het overzicht

Lezing ‘Veerkracht bij kinderen bevorderen’

In de bibliotheek van Medemblik kunnen geïnteresseerden maandag 15 mei de lezing ‘Veerkracht bij kinderen bevorderen’ bezoeken. Toegang is gratis. Tijdens de lezing worden handvatten handvatten gegeven om de emotionele veerkracht bij kinderen te verbeteren.

Een van de belangrijkste taken voor ouders/opvoeders is om kinderen te leren omgaan met hun gevoelens. Elk kind krijgt in zijn leven te maken met tegenslag of stress en het is belangrijk dat kinderen vaardigheden ontwikkelen om daarmee om te gaan. De emotionele veerkracht die kinderen hebben, ofwel hun vermogen om met gevoelens om te gaan, is belangrijk voor geluk, welbevinden en succes in hun latere leven.

Wat komt er allemaal aan bod tijdens de lezing?

Emotionele veerkracht omvat zes belangrijke vaardigheden:

  • gevoelens kunnen herkennen en accepteren
  • eigen gevoelens op een goede manier kunnen uitdrukken
  • een positieve kijk op het leven hebben
  • problemen op een effectieve manier kunnen oplossen
  • negatieve gevoelens kunnen hanteren
  • leren omgaan met ingrijpende gebeurtenissen in het leven

Na afloop van de lezing is er gelegenheid om vragen te stellen en ontvangen alle deelnemers een tipsheet/informatiefolder.

De lezing wordt gegeven op maandag 15 mei van 9.00 tot 11.00 uur in Bibliotheek Medemblik, Admiraliteitsweg 2 d in Medemblik. Toegang is gratis. Ouders/opvoeders kunnen zich aanmelden bij GGD Hollands Noorden via het inschrijfformulier op de website van de GGD. Bij vragen kan contact opgenomen worden met het cursusbureau via cursusbureau@ggdhn.nl of 088-01 00 550, optie 4 (bereikbaar van ma t/m vrij van 08.30-12.00 uur).