Terug naar het overzicht

Lekker slapen!

GGD Hollands Noorden organiseert de online bijeenkomst: Lekker slapen! Je kind liefdevol helpen met slapen. Voor alle opvoeders van kinderen in de leeftijd van 1,5 tot 12 jaar die meer willen weten over slapen.

Sigrid Pillen (kinderneuroloog en kinderslaapexpert) en Roos Rodenburg (orthopedagoog) nemen je mee naar de slaapwereld van kinderen. Kinderen van 1,5 tot 12 jaar hebben nog veel slaap nodig. Een goede nachtrust is belangrijk voor hun ontwikkeling én humeur. Wat is handig om te weten als ouder en waarmee kun je je kind liefdevol helpen om te genieten van een nachtrust. Tijdens deze praktische online bijeenkomsten komen onder andere onderstaande punten aan bod:

  • Wat is slaap: wat moet je weten om je kind te helpen met slapen?
  • Wat is gezond slaapgedrag?
  • Wat heeft je kind nodig om goed te kunnen slapen?
  • Hoe ga je om met nachtangsten en nachtmerries?
  • Wanneer is er sprake van een slaapstoornis?
  • Waar vraag je om hulp als de slaapproblemen aanhouden?

Daarnaast krijg je tips en adviezen en kun je vragen stellen via de chat!

Datum, tijd, locatie, kosten, trainer en aanmelden

Datum: dinsdagavond 19 april 2022

Tijd: 20.00 – 21.15 uur

Kosten: gratis

Spreker: Sigrid Pillen (kinderneuroloog en kinderslaapexpert) en Roos Rodenburg (orthopedagoog bij de GGD Hollands Noorden)

Aanmelden: deelnemers kunnen zich aanmelden via: www.ggdhn.nl/cursussen

Vragen over opvoeden?

Als je naar aanleiding van deze online bijeenkomst vragen hebt kun je bellen met GGD HN, telefoon (088) 01 00 550 voor het maken van een (online) afspraak met de jeugdgezondheidszorg. Mailen kan ook via positiefopvoeden@ggdhollandsnoorden.nl. Meer informatie over opvoeden is te vinden op de website: www.positiefopvoeden.nl regio Noord-Holland-Noord en www.ggdhollandsnoorden.nl.

Deze bijeenkomst wordt mogelijk gemaakt door de gemeenten in de regio Alkmaar, Kop van Noord-Holland en West-Friesland en de GGD Hollands Noorden.