Terug naar het overzicht

Buurtgezinnen: opvoeden doen we samen

In ieder gezin zit het weleens tegen en soms stapelen problemen zich op. Bijvoorbeeld door een echtscheiding, door ziekte van één van de ouders of door een kind dat extra zorg nodig heeft. Dat vraagt veel van ouders. Met tijdig een steuntje in de rug kan de last van ouders wat verlicht worden en kunnen de kinderen wat extra aandacht krijgen. Dat is de kern van Buurtgezinnen!

Onder het motto ‘Opvoeden doen we samen’, koppelt Buurtgezinnen gezinnen die steun kunnen gebruiken aan een stabiel gezin in de buurt. Zo krijgen kinderen wat extra liefde en aandacht en worden ouders ontlast. In de praktijk kan de steun variëren. Een kind dat een dagdeel per week gezellig komt spelen of geholpen wordt met huiswerk. Een dagdeel ontspannen spelen in een ander gezin, kan al een enorm verschil maken voor een kind!

Zijn jullie een gezin dat een steuntje in de rug zou kunnen gebruiken of juist zou willen bieden? Wij zijn op zoek naar de gezinnen die hier gebruik van willen maken. Wil je eerst meer informatie over wat het allemaal inhoudt en hoe het werkt? Dan mag je altijd vrijblijvend contact opnemen met Irene Maas, coördinator voor Drechterland op 06-20915005 of via irenemaas@buurtgezinnen.nl. Veel info vind je ook op de website buurtgezinnen.nl