Zorg dat je het goed regelt voor je kind na de scheiding

Je gaat als partners uit elkaar, maar blijft als ouders met elkaar verbonden in de zorg voor je kinderen. Het is soms best even zoeken hoe je daar het beste vorm aan kunt geven.

Een vader helpt zijn dochter om te leren fietsen

Hulpaanbod in Drechterland

In de gemeente Drechterland kun je voor vragen over scheiden terecht bij Algemeen Maatschappelijk Werk Drechterland en bij de Ouder Kind Adviseurs. In de regio worden allerlei cursussen en bijeenkomsten georganiseerd. Daarvan kun je hieronder een selectie vinden. Op scheidingsplein.nl vind je het volledige hulpaanbod gericht op ouders. Het is ook mogelijk om met de Ouder Kind Adviseurs af te stemmen welk aanbod het beste bij de hulpvraag past.

Cursussen en bijeenkomsten

Het is belangrijk om zaken goed te regelen voor je kinderen na een scheiding. De onderstaande trainingen en bijeenkomsten helpen hierbij. Neem contact op met onze Ouder Kind Adviseurs voor het actuele aanbod.

ScheidingsATLAS

Tijdens de training ScheidingsATLAS van GGD Hollands Noorden krijg je concrete tips over ondersteuning van je kinderen en communicatie met je ex-partner. De volgende vragen kunnen tijdens een training aan bod komen:

  • Hoe beleven de kinderen de scheiding?
  • Hoe kun je ze helpen wennen aan de nieuwe situatie?
  • Hoe zorg je goed voor jezelf en voor je kinderen?
  • Hoe communiceer je hierover met je ex-partner?

Ouderschap Blijft 

Als je uit elkaar gaat, is het belangrijk dat je kind(eren) met jou en je ex-partner contact blijven houden. Soms staat moeizame communicatie tussen beide ouders dat contact in de weg. Ouderschap Blijft begeleidt ouders en het kind in deze situatie. Het doel is te komen tot werkbare afspraken waarbij het kind voorop staat. Want ieder kind heeft recht op een goed contact met beide ouders.

Villa Pinedo

Villa Pinedo biedt een online training voor alle gescheiden ouders. Deze training biedt handvatten om jezelf en je kind(eren) zo goed mogelijk voor te bereiden op de scheiding. Deze training bestaat uit 6 modules en geeft antwoord op vragen die je als ouder hebt, en geeft je inzicht in wat er in het hoofd en hart van je kind(eren) speelt tijdens en na de scheiding.

Animatie over conflictscheiding

Bekijk onderstaande animatie over de gevolgen van een conflictscheiding voor een kind. Voor als je de nare gevolgen van een scheiding voor je kind wil beperken.