Een nieuwe partner introduceren

Het introduceren van je nieuwe liefde bij je ex-partner kan ingewikkeld zijn. Zeker als je samen met je ex-partner kinderen hebt is het verstandig om hem of haar te vertellen dat je een nieuwe relatie hebt. Openheid hierover kan miscommunicatie en conflicten voorkomen.

Een stel dat hand in hand over straat loopt

Introduceren van je nieuwe partner

Het advies is om eerst je ex-partner op de hoogte te stellen van je nieuwe partner en pas daarna je kinderen. Dit om te voorkomen dat je kinderen het vertellen aan je ex-partner. Het is ook belangrijk om als ouders afspraken te maken over wanneer en hoe je eventuele nieuwe partners betrekt bij de kinderen. Lees meer hierover op uitelkaar.nl: Wanneer introduceer je een nieuwe partner?

Op de website van het Centrum voor Jeugd en Gezin vind je in Je kinderen en je nieuwe partner tips over het introduceren van een nieuwe partner aan kinderen. 

Op de website van Verder vind je in Hoe vertel ik mijn ex over mijn nieuwe relatie? informatie over hoe je het beste je ex-partner op de hoogte kan brengen over je nieuwe partner. En wat het samenwonen met een nieuwe partner betekent voor de partneralimentatie en kinderalimentatie.

Goede samenwerking met je ex-partner 

De samenwerking tussen jou en je ex-partners is belangrijk, vooral als er kinderen bij betrokken zijn. Je hoeft als ex-partners niet meer samen te werken als partners, maar nog wel als ouders. Het is verstandig om voor de ontwikkeling en het welzijn van je kind een ouderschapsplan op te stellen.

Op de website Loes adviseert ouders lees je in Hoe kun je na een scheiding, voor je kind, samenwerken met je ex-partner? tien tips over hoe je kunt samenwerken met je ex-partner.