Twijfels over je relatie

In iedere relatie komen momenten van twijfel voor. Een beetje twijfel is heel gezond, dat heeft iedereen wel eens. Er kunnen ook hormonale of biologische verklaringen voor zijn.

Een persoon die uitkijkt over het water met een beker koffie in de hand

Toch kost lang twijfelen aan je relatie vooral veel energie en kan het zijn dat je je heel alleen voelt. Moet je er nu voor vechten of juist loslaten? Die twijfel is een teken dat er verandering nodig is. Neem dit gevoeld dus serieus.

Hoe ga je om met twijfel?

Je kunt op verschillende manieren met twijfel omgaan. Je kunt het bespreken met een vriend of vriendin of pot-casts luisteren over dit onderwerp. Daarnaast kun je ook de tips over verdieping in je relatie bekijken.  

Wil je hulp bij relatieproblemen?

Ook mediation of relatietherapie kan helpen om serieuze problemen te voorkomen. Relatieproblemen hoeven niet meteen het einde van de relatie te betekenen. Het kan tijdelijk van aard zijn en opgelost worden. Relatietherapie is een manier om je relatie te verbeteren en problemen aan te pakken. Veel mensen denken bij relatietherapie dat je dan al diep in de problemen moet zitten, maar dat is niet het geval. Een relatietherapeut helpt jullie patronen herkennen en doorbreken. 

Ook bij relatieproblemen of twijfels over wel of niet uit elkaar gaan is mediation een mogelijkheid. Soms helpt dat al om de relatie weer beter te krijgen of inzicht te krijgen waarom het niet meer werkt samen. De MfN Mediator ondersteunt jullie bij het verbeteren van de onderlinge communicatie zodat jullie samen over de mogelijke problemen in gesprek kunnen gaan en op zoek gaan naar oplossingen om weer in verbinding te komen of op een betere manier uit elkaar te gaan.   

Bij een (verzoenings-)mediation kan er ook een toevoeging worden aangevraagd bij de Raad voor Rechtsbijstand, ook wel subsidie genoemd. De mediator kan jullie daar meer over vertellen. 

In gesprek blijven met elkaar

Niet voldoende met elkaar praten, financiële stress of ontrouw leiden vaak tot problemen. Ouders ervaren op deze momenten moeilijkheden in hun relatie. Een vraag die dan naar boven kan komen is: gaan we uit elkaar of blijven we bij elkaar?  Als jij en je partner deze vraag hebben, is het mogelijk om in relatietherapie te gaan of een traject via mediation aan te gaan. Je kunt er ook voor kiezen om via het Algemeen Maatschappelijk Werk Drechterland hulp te vragen.