Relatietherapie om problemen te voorkomen

Relatietherapie kan een manier zijn om je relatie nieuw leven in te blazen of aan te pakken. Veel mensen denken bij relatietherapie dat je dan al diep in de problemen moet zitten, maar dit is niet het geval.

Als het niet meer goed gaat samen…

Natuurlijk ervaart ieder stel weleens conflicten of een moeilijke periode met elkaar. Relatieproblemen hoeven niet meteen het einde van de relatie te betekenen, zeker als ze tijdelijk zijn en weer opgelost kunnen worden. Relatietherapie kan hierbij helpen.

Ook wanneer jij en je partner nog geen grote zorgen hebben over de relatie, kan relatietherapie al preventief werken. Door relatieproblemen vroegtijdig te signaleren en aan te pakken wordt voorkomen dat er grotere problemen ontstaan.

… kan relatietherapie een oplossing zijn

Emotional Focused Therapie (EFT) is een vorm van relatietherapie die partners helpt aan een hechte relatie te werken. Zo’n relatie betekent: een gevoel van vertrouwen, de zekerheid dat er iemand voor je is en dat jij belangrijk bent voor de ander. In een hechte relatie los jij samen met je partner problemen en meningsverschillen op.

Een EFT-therapeut kan je helpen om erachter te komen dat ruzie vaak een noodkreet is om contact te maken. Door naar de essentie van je relatie gaan, is EFT een doeltreffende en effectieve relatietherapie.