Opvoeding in je gezin

Een balans vinden tussen jezelf, je relatie en je gezin is een grote uitdaging. Elke ouder heeft het nodig om zichzelf te blijven binnen het gezin. Tijdens het opvoeden kun je met de volgende vragen rondlopen: Wat vind je belangrijk om mee te geven aan je kinderen en hoe doe je dat? Hoe staat je partner daarin en hoe vind je elkaar? Hoe blijf je elkaar steunen in het partnerschap?

Gezin wandelt buiten in de regen en leert jongste kind fietsen

Breng je sterke en minder sterke kanten in kaart

Het is belangrijk om in de opvoeding te ontdekken wat je sterke kanten zijn en hoe je die goed kunt benutten. Ook is het goed om je minder sterke kanten te kennen en je valkuilen in kaart te brengen. Kortom, wat werkt voor jou en wat werkt niet.

Blijven praten met je partner (met of zonder professionele hulp) is belangrijk. Bespreek wat jullie inzichten zijn, hoe jullie ervaringen zijn om dingen anders te doen en wat je van elkaar nodig hebt om in evenwicht te blijven.

Informatie over opvoeden

Samen met je partner een kind opvoeden, kan in de praktijk een uitdaging zijn. Op opvoeden.nl vind je veel informatie over het opvoeden en de ontwikkeling van kinderen. Op deze website vind je onder andere informatie over de volgende onderwerpen:

Op deze website vind je ook de volgende opvoedfilmpjes met informatie van deskundigen én ouders: