Hulpaanbod in gemeente Drechterland

Op het gebied van kinderwens, zwangerschap, anticonceptie en ongewenste zwangerschap zijn er diverse organisaties waar je terecht kunt voor hulp of ondersteuning. 

Ingang gebouw van Geboortezorg Om De Noord

Geboortezorg Om de Noord

Geboortezorg Om De Noord  biedt informatie, advies en ondersteuning aan het begin van een bijzondere en ingrijpende fase van je leven. Heb je vragen over zwanger worden, erfelijkheid of gezonde leefstijl, boek dan een kinderwensconsult. Ben je ongewenst zwanger, maak dan een afspraak voor een echo om te weten hoe ver je precies bent.

Samen met GGD Hollands Noorden geeft Geboortezorg Om De Noord voorlichting aan aanstaande ouders. Deze voorlichting bestaat uit verschillende (meestal gratis) cursussen, workshops of informatiebijeenkomsten. Bekijk het actuele cursusaanbod voor aanstaande ouders.

GGD Hollands Noorden

De jeugdgezondheidszorg van GGD Hollands Noorden houdt zich bezig met de gezondheid, groei en ontwikkeling van alle kinderen en jongeren, vanaf de zwangerschap tot 18 jaar. In Noord-Holland-Noord staan de jeugdverpleegkundigen, jeugdartsen, dokters- en consultatiebureau-assistenten, screeners en opvoedadviseurs voor je klaar.

Algemeen Maatschappelijk Werk

Je kunt terecht bij Algemeen Maatschappelijk Werk Drechterland voor psychosociale, materiele en relationele hulpvragen en problematieken. AWM start met een intake gesprek om de hulpverlening zo goed mogelijk op je af te stemmen. Je bepaalt samen met AWM de hulpvraag en stippelt een plan uit om je probleem te verzachten of op te lossen.

Bekijk een overzicht van de organisaties binnen de sociale kaart van de gemeente Drechterland.