Hulpaanbod

Op deze pagina vind je de organisaties die hulp en advies geven. Alle organisaties zijn betrokken bij de gezinswijzer Drechterland.

Geboortezorg Om De Noord

Geboortezorg om de Noord

Ben je zwanger? Bij Geboortezorg Om De Noord regel je de eerste echo’s, verloskundige zorg en kraamzorg in één organisatie.

Bovendien kun je ook bij ons terecht voor een kinderwensconsult of het plaatsen van een spiraal.

GGD Hollands Noorden

Logo GGD Hollands Noorden

GGD Hollands Noorden is dé partner op het gebied van gezond en veilig leven. Ze staan voor preventie en het op tijd signaleren van gezondheidsproblemen bij inwoners van Noord-Holland-Noord. Hiermee valt grote gezondheidswinst te behalen.

Door nauwe samenwerking met gemeenten, ketenpartners en inwoners en proactief en innovatief te werken bouwen we gezamenlijk aan een gezonde en veilige toekomst.

Ouder Kind Adviseurs

De Ouder Kind Adviseurs in gemeente Drechterland zijn er voor vragen of zorgen over opgroeien en opvoeden. Ze bieden advies én hulp en laten niet los tot geregeld is wat nodig is voor je kind.

De Ouder Kind Adviseurs zijn er voor álle ouders, kinderen, pedagogisch medewerkers en leerkrachten. Ze zijn snel en goed bereikbaar, want zij bezoeken elke kinderopvang, peuterschool en basisschool in de gemeente Drechterland. Ze zijn toegankelijk en informatief, ook omdat ze aanschuiftafels organiseren.

Algemeen Maatschappelijk Werk Drechterland

Logo AMW

Algemeen Maatschappelijk Werk helpt bij psychosociale, materiële en/of relationele hulpvragen en problematieken.

Samen gaan we op zoek naar de kern van de hulpvraag en stippelen een plan uit om het probleem te verzachten of op te lossen. Aan onze hulpverlening zijn geen kosten verbonden.

Schoolmaatschappelijk Werk

Schoolmaatschappelijk werk is een gratis en laagdrempelige vorm van hulpverlening voor kinderen, hun ouders/verzorgers, betrokken leraren en begeleiders.

Schoolmaatschappelijk
werkers helpen bij vragen over opvallend gedrag, pesten, schooluitval,
faalangst, opvoeding, problemen in het gezin of problemen met slapen
of eten. Ze zijn er ook voor leerlingen die het moeilijk hebben op school of thuis of voor het bespreken van andere persoonlijke
problemen.
Wij werken ook samen met andere deskundigen op het gebied van jeugdzorg.

Team Inzet

Logo Team Inzet

Team Inzet richt zich op de inwoners van Drechterland met complexe hulpvragen of een stapeling van hulpvragen op onder andere de volgende leefgebieden:

  • maatschappelijke zelfredzaamheid
  • financieel functioneren
  • onderwijs
  • sociaal/relationeel functioneren
  • lichamelijk functioneren
  • psychisch / pedagogisch functioneren

Gemeente Drechterland

Via de gemeentelijke website van Drechterland kun je gebruik maken van de gemeentelijke dienstverlening.

Wilt u direct contact met de gemeente? Dan kun je via de contactpagina de verschillende contactmogelijkheden vinden.